Best Western Hotel Baltics uppmärksammade paviljong ska visas i Venedig

Best Western Hotel Baltics uppmärksammade paviljong ska visas i Venedig

2016-04-20

Arkitekturbiennalen i Venedig är världens viktigaste arena för samtida arkitektur där inspirerande idéer och tankar från närmare 60 deltagande länder presenteras.

Best Western Hotel Baltics uppmärksammade paviljong i Sundsvall som ritats av arikitektbyrån The Common Office har nu blivit utvald och ska visas upp i Venedig som ett av de viktigaste arkitektprojekten i Sverige de senaste 10 åren.

Henrik Lundén och Joacim Bengtsson är arkitekterna bakom paviljongen och de får nu representera Sverige på den högt ansedda utställningen Venice Biennale i Italien. Utställningen rankas som en av de absoluta höjdpunkterna inom arkitektur.

Tanken med utställningen är att visa upp projekt som har drivit och påverkat arkitekturen framåt de senaste 10 åren. De 10 viktigaste Nordiska projekten per år och land har valts ut. Vilket gör att det blir ca 100 projekt från Sverige och totalt ca 300 Nordiska projekt som visas upp i Venedig. Utställningen kommer att bli den största sammanställningen som har gjorts över samtida Nordisk arkitektur.

Den Nordiska utställningen kommer att hållas i den stora Nordiska paviljongen i Venedig som ägs av Norge, Sverige och Finland. Utställningen koordineras av ArkDes och cureras av David Basulto, grundare av ArchDaily, en av världens populära arkitektursajter. I den Nordiska paviljonen visas endast de Nordiska projekten, bidrag från andra länder finns att beskåda på andra delar av utställningsområdet.

Utställningen är öppen 28:e maj fram till 27:e november 2016.