Best Western öppnar nytt hotell mitt i Stockholm city

Best Western öppnar nytt hotell mitt i Stockholm city

2016-01-18

Idag öppnar Sleepingfox Hotel Group dörrarna till Best Western &hotel; den nya hotellsatsningen på Apelbergsgatan 40, ett stenkast från Hötorget. Ett hotellkoncept där fokus legat på att ta fram det allra viktigaste för att skapa en suverän hotellprodukt.

Hotellrummen är till ytan mindre men med stort fokus på kvalititet och funktion. När hotellkonceptet tagits fram har man varit mycket fokuserad på att skära onödiga kostnader. Målet har varit att ta fram en mycket prisvärd hotellprodukt med extremt hög kvalitet.  För att nå målet har det krävts genomtänkta lösningar för att därigenom nå fram till en produkt som håller måttet för dagens medvetne resenär.

– Att exempelvis helt ta bort restaurang eller all receptionspersonal är nog inte något vi är riktigt redo för ännu. Att däremot ta bort en tjänst som room service och att checka in via en incheckningsautomat med hjälp av en hotellvärd eller värdinna tror jag är sådant som dagens gäster är beredda att acceptera om priset är anpassat därefter, säger Lars-Jerker Molin, VD och delägare på Sleepingfox Hotel Group AB.

På Best Western &hotel arbetar hotell- och restaurangpersonalen tätt tillsammans för att skapa en gemytlig mötesplats på entréplan. Om gäster önskar vara för sig själva så har de sitt eget utrymme på rummen men önskan är att gästerna ska använda de sociala ytorna som sitt vardagsrum.

Det nya hotellet har 201 rum, en restaurang, bar och en lounge samt ett fitness center med bastu.

– Det känns fantastiskt kul att få öppna ett nytt Best Western hotell i centrala Stockholm. Det händer mycket i staden nu, särskilt i det område där hotellet ligger och vi känner att vi bidrar till att ett nytt trevligt och väldigt centralt hotellstråk bildas. Visionen vi haft om ett modernt, yteffektivt hotell med hög klass står nu äntligen klart, säger Jonas Westring, VD &hotel samt delägare av Sleepingfox Hotel Group AB.

Den omfattande ombyggnaden av fastigheten har genomförts i ett nära samarbete mellan AFA Fastigheter som fastighetsägare, Sleepingfox Hotel Group och byggentreprenören.

– Processen har varit väldigt smidig och givande och vår 50-talsfastighet är nu en uppgraderad modern och energieffektiv hotellfastighet som kommer att miljöcertifieras enligt BREEAM In-Use. Både Best Westerns koncept och hotellets utformning är mycket tilltalande och vi ser fram emot många års fortsatt samarbete, säger Henrik Arwidson, Projektutvecklare på AFA Fastigheter.

 

För mer information kontakta:

Lars-Jerker Molin, VD, Sleepingfox Hotel Group AB Tel. 070-602 30 31, lars-jerker.molin@sleepingfox.seJonas Westring, VD, BEST WESTERN &hotel Tel. 070-266 87 27jonas.westring@andhotel.seHenrik Arvidson, Projekutvecklare, AFA Fastigheter, Tel. 08-696 47 07 henric.arwidson@afafastigheter.se