Sleepingfox styrelse

Gerhard Larsson, Styrelsordförande

Gerhard Larsson (1945) tidigare statssekreterare i regeringskansliet, därefter grundare och långvarig koncernchef för Samhallgruppen. Senast landshövding. Parallellt har Gerhard varit engagerad i olika styrelser som ordförande, bl.a. i Vattenfall AB, S:t Görans sjukhus AB, stiftelsen Sophiahemmet, EU:s strukturfond Sverige, Center for advaced studies in leadership. Han har även lett en mångfald olika statliga utredningar åt skilda regeringar. För närvarande är han också ordförande i Statkraft/SCA AB, SPV och Ekonomiforskningsstiftelsen knutet till Mittuniversitetet.

Familj: Sambo med Annelie Hedman, 2 vuxna barn Maria och Viktoria från tid. äktenskap, 3 barnbarn
Fritidsintressen: Stockholms skärgård och huset där, livet i södra Frankrike och huset där, jogging, musik.

 

Johan Kukacka, Ledamot

Johan Kukacka (1954) är VD för Best Western Hotels & Resorts i Sverige. Johan har en gedigen hotellbakgrund med över 20 års erfarenhet från flera större hotellkedjor. Han var också med och startade First Hotels där han var vice VD och ansvarig för M&A. Innan hotellbranschen arbetade Johan på Fritidsresor/Sportresor både utomlands (3 år) och på huvudkontoret. Idag har Johan styrelseuppdrag i Nores AL i Norge (ett av Nordens största inköpsbolag inom Hospitality), Vetlanda Stadshotell AB, Fjätervålens Fjällhotell AB och Hunt Stockholm AB. Johan är också suppleant i SHR (namnändras till VISITA) huvudstyrelse.

Familj: Sambo med Monica, 3 barn Caspar, Douglas och Edwin
Fritidsintressen: Utveckla de privata investeringarna i besöks och upplevelseindustrin. Fixa med fritidshuset i skärgården. Åka skidor både utför och på platten. Att umgås med familj och vänner.

 

Lars-Jerker Molin, Ledamot

Lars-Jerker Molin (1959) är Vd för Sleepingfox Hotel Group AB. Även Lars-Jerker har en gedigen förflutet inom hotell som bl.a hotelldirektör för Scandic hotellen i Sundsvall (2 st.) samt ägare och VD för Hotell Södra Berget i Sundsvall. Lars-Jerkar var tidigare i karriären försäljningschef på Lithells avdelning för storhushåll. Idag är han även delägare i Sundsvallsflyg samt Molinbil (BMW)

Familj: Sonen Charlie
Fritidsintressen: Vinterstugan i Sonfjället ligger Lars-Jerker varmt om hjärtat.

 

Jonas Westring, Ledamot

Jonas Westring (1971) är hotellskolad i Schweiz och har arbetat på hotell i Paris och senare i Sverige på Best Western Hotels huvudkontor. Mellan åren 2004 och 2015 var Jonas hotelldirektör på Best Western Princess Hotel. Idag är Jonas hotelldirektör för Best Western and hotel. Jonas har övriga styrelseuppdrag i Rengörare Näslund AB, med dotterbolag, som sedan 1971 är ett stolt lokalvårdsföretag med idag ca 500 anställda.

Familj: Gift med Petra, 2 barn Axel och Ruth
Fritidsintressen: Familj och vänner, går gärna på finkrog om han får.


Mats Fernlund, Ledamot

Mats Fernlund (1951) är sedan 2012 styrelseproffs efter att ha avslutat sin tidigare karriär som konsult och auktoriserad revisor på PWC. Arbetade företrädesvis med ägarledda bolag inom ett flertal branscher med specialisering mot förvärv och försäljning av bolag samt företagsutveckling. Sedan 1985 partner i PWC och har under åren haft ett flertal förtroendeuppdrag inom PWC såsom i styrelse och ägarrepresentant i interna organ. Har idag styrelseuppdrag i ett större familjeägt LV och PV bolag och förhandlar om ytterligare uppdrag dock begränsat till högst 5 uppdrag.

Familj: Gift med Ann-Ewa, 2 söner och 2 barnbarn Arvid och Lucas.
Fritidsintressen: Golf, idrott och trav samt familjen förstås.