Sleepingfox Hotel Group AB köper Hotel Dalecarlia

Sleepingfox Hotel Group AB köper Hotel Dalecarlia

2016-07-13

Sleepingfox Hotel Group AB köper och tar omgående över driftbolaget Hotel Dalecarlia AB. Hotellanläggningen är belägen i Tällberg med utsikt över Siljan och består av 100 rum, konferenslokaler, SPA samt restaurang och bar. Hotellet har varit i familjen Anders Lövgrens ägo sedan 1989.

 −Det är otroligt spännande att få möjligheten att ta över en så fin och välskött anläggning säger Lars-Jerker Molin, VD, Sleepingfox Hotel Group AB och fortsätter –Quality Hotel Dalecarlia är en riktig pärla och vi är enormt förväntansfulla över att få vara med och utveckla anläggningen vidare.

Ann-Louise Gustafsson, VD, Quality Hotel Dalecarlia är positiv till det nya ägarskapet. −Vi ser fram emot vårt nya, spännande samarbete med Sleepingfox Hotel Group. Vår gemensamma plan är att fortsätta på den inslagna vägen där vi jobbar hårt med att ständigt utveckla våra produkter. Våra gäster har märkt att vi är på tårna, de ser hur hårt vi jobbar och de gillar vad de får hos oss vilket i sin tur syns på våra fina resultat avslutar Ann-Louise.

Det sundsvallsbaserade företaget NP3 Fastigheter är fastighetsägare sedan april månad. Företaget är en stark aktör på norra Sveriges fastighetsmarknad. NP3 Fastigheter äger över 175 fastigheter till ett samlat marknadsvärde runt 5,5 miljarder kronor. Fastigheterna är belägna på ett flertal orter i norra Sverige, från Borlänge i söder till Kiruna i norr.

Med förvärvet av Quality Hotel Dalecarlia stärker Sleepingfox Hotel Group AB ytterligare sin ställning inom hotell- och restaurangbranschen. Sedan tidigare driver gruppen det nya hotellet Best Western and hotel i Stockholm city, Best Western Plus Sthlm Bromma vid Bromma flygplats, Best Western Hotel Baltic i Sundsvall samt Best Western Gustaf Wasa Hotell i Borlänge.

För mer information kontakta:
Lars-Jerker Molin, VD, Sleepingfox Hotel Group AB Tel. 070-602 30 31,
lars-jerker.molin@sleepingfox.se
Ann-Louise Gustafsson, VD, Quality Hotel Dalecarlia Tel. 070746 54 57
ann-louise.gustafsson@choice.se
Andreas Nelvig, VD, NP3 Fastigheter, Tel. 070-31 31 798
andreas@np3fastigheter.se